Fotokunst @ Huis

0

Dirk De Keyzer (°Kortrijk 07/11/1953)

Is een geboren en getogen Kortrijkzaan. Hij volgde Artistieke Humaniora aan Sint Lucas in Gent, meer bepaald de richting tekenen en voorbereiding op de architectuur. Zijn graduaat ruilde hij na een jaar voor een opleiding fotografie op leercontract bij de gerenommeerde Roeselaarse fotograaf Jacques Lommee, waar hij de fijnste knepen van het vak leerde. In september 1976 startte Dirk zijn winkel ‘Fotografie De Keyzer’ aan de Voorstraat 42 in Kortrijk. Reportages, portretfotografie, wenskaarten en fotografie voor decoratie waren zijn stokpaardjes. Dirk bleef actief op deze locatie tot 2018. Zijn echtgenote Caroline Van Poucke zet de zaak verder onder de naam ‘De Keyzer fotografie & support’.

Patrick Holderbeke (°Kortrijk 16/07/1956)

Volgde zijn graduaatsopleiding fotografie aan het Hoger St.Lukas Instituut (nu Luca School of Arts) in Brussel. Na een stage bij het persagentschap Photo News in Brussel startte hij in oktober 1978 als zelfstandig persfotograaf in Kortrijk. Gedurende 33 jaar was hij dag en nacht actief als freelancer voor kranten, weekbladen en magazines. Tot juli 2019, zijn pensioenleeftijd, bleef hij actief voor magazines, bedrijven en private opdrachtgevers.

Kurt Dendooven (°Kortrijk 05/12/1966)

Fotografie is zijn passie en dan meer bepaald urbex-fotografie: het fotograferen van oude verlaten gebouwen. Deed in totaal 7 jaar kunstonderwijs. Drie jaar Plastische Kunsten aan VTI Kortrijk en vier jaar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent waar hij in 1988 de opleiding Foto/Film/Video voltooide. Tijdens studententijd en korte tijd later nog werkte Kurt als freelance fotograaf bij enkele weekkranten. In die tijd leerde hij dan ook Patrick (HOL) kennen. Mede door zijn persfotografie ontdekte Kurt de brandweerwereld. In 1993 werd hij beroepsbrandweerman en kwam zo nog geregeld in contact met Patrick die foto’s nam van de interventies. Nu nog enkel fotografie als hobby. Hij deed reeds enkel trips naar het buitenland om aan urbex-fotografie te doen.

Dirk en Patrick

Kennen elkaar meer dan 40 jaar en bedachten het uitleenproject in januari 2020. Thijs Kunnen uit Ingooigem, student Toegepaste Informatica (afstudeerrichting Cyber Security Professional), zette de webwinkel op poten.

Alle rechten voorbehouden. Teksten en foto’s op deze website mogen niet worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van fotografen Dirk De Keyzer en Patrick Holderbeke.